Cv-ketel

 

Cv-ketel

 

Een lekker warm huis? Een veel gebruikte oplossing hiervoor is een cv-ketel. Er zijn twee soorten cv-ketels: de solo- en de combiketel. De soloketel zorgt alleen voor verwarming in huis en een combiketel verzorgt ook nog eens dat het water in de kraan verwarmd wordt. Tegenwoordig hebben de meeste huizen een combiketel.

 

Als u op zoek bent naar een cv-ketel dan is het belangrijk om na te gaan wat de benodigde capaciteit is die uw cv-ketel nodig heeft. Verder is het raadzaam om te kijken hoe energiezuinig de ketel moet zijn. De meeste nieuwe cv-ketels zijn HR (hoog rendement) ketels en beschikken al over energielabel A, maar u kunt ook kiezen voor een A+ of A++ label.

 

Vindt u het lastig om de juiste cv-ketel voor uw woning te vinden? Dan bent u bij Clima Solutions aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste cv-ketel voor uw woning. Heeft u de juiste cv-ketel gevonden? Onze gekwalificeerde monteurs helpen u graag bij het monteren en installeren van de nieuwe cv-installatie.

 

Hybride warmtepomp

 

Een hybride warmtepomp combineert een HR (hoog rendement) cv-ketel met een warmtepomp. Het grootste gedeelte van het jaar wordt uw huis elektrisch opgewarmd door de warmtepomp in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler. Hierbij wordt geen gas gebruikt. Alleen zodra het heel koud wordt en er warm water nodig is, dan pas springt de cv-ketel aan en wordt er gas gebruikt. Met de hybride warmtepomp daalt het gasgebruik tot wel 50%.

Checklist storing cv-ketel

 

1. Controleer of de stekker van het apparaat in het stopcontact zit en of er stroom op het stopcontact staat

2. Controleer of de gaskraan in de meterkast en bij de cv ketel openstaan

3. Reset de ketel (druk op de reset of R knop op de ketel, of trek de stekker uit het toestel en wacht min. 15 minuten)

4. Controleer de waterdruk. Deze moet minimaal 1 bar zijn. Is de druk lager, vul dan de installatie bij tot tenminste 1.5 bar

5. Controleer welke storingscode de ketel aangeeft

6. Als alle bovenstaande stappen niet helpen, neem dan contact met ons op en geeft het type en merk van de ketel door.

Wilt u een afspraak maken voor advies of het plaatsen van een cv-ketel?

 

Vul dan het contactformulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

ADRES

Clima Solutions B.V.

Krommewetering 101

3543 AN Utrecht

Nederland

CONTACT

info@climasolutions.nl

030 - 243 54 50

Copyright © 2020 Clima Solutions B.V. ∙ All rights reserved.