Warmtepompen

 

Warmtepompen

 

Een warmtepomp kan uw huis op een duurzame manier verwarmen en in sommige gevallen ook koelen. De meeste mensen schaffen een warmtepomp aan om een cv-ketel te vervangen. Een warmtepomp kan energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater halen en is daarom ook een zuinige en duurzame manier om uw woning of pand te verwarmen.

 

Er zijn vier verschillende type warmtepompen:

-       Lucht-lucht

-       Lucht-water

-       Water-water

-       Grond-water

 

Elke warmtepomp is geschikt voor een andere situatie. Veel hangt ervan af hoe goed uw woning geïsoleerd is. Daarnaast verschilt het rendement, het geluid en de prijs per warmtepomp.

 

Tot 2023 kunt u subsidie krijgen als u een warmtepomp aanschaft. Hoeveel de subsidie bedraagt is afhankelijk van het type warmtepomp. 

 

Hybride warmtepomp

 

Een hybride warmtepomp combineert een HR (hoog rendement) cv-ketel met een warmtepomp. Het grootste gedeelte van het jaar wordt uw huis elektrisch opgewarmd door de warmtepomp in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler. Hierbij wordt geen gas gebruikt. Alleen zodra het heel koud wordt en er warm water nodig is, dan pas springt de cv-ketel aan en wordt er gas gebruikt. Met de hybride warmtepomp daalt het gasgebruik tot wel 50%.

 

De experts van Clima Solutions hebben inmiddels heel wat warmtepompen geïnstalleerd in de omgeving Utrecht. Wij kunnen u dan ook goed adviseren welke warmtepomp geschikt is voor uw woning of pand. Wilt u meer weten over warmtepompen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wilt u een afspraak maken voor advies of het plaatsen van een warmtepomp?

 

Klik dan op de knop hiernaast en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

ADRES

Clima Solutions B.V.

Krommewetering 101

3543 AN Utrecht

Nederland

Copyright © 2020 Clima Solutions B.V. ∙ All rights reserved.